​​משרד הבריאות חשף אמש את הנחיות התזונה הלאומיות, במסגרת פאנל מומחי תזונה בין-לאומי, ביוזמת אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, שהתקיים במוזיאון ישראל בירושלים. ההנחיות החדשות נועדו להילחם במגפת ההשמנה ויועברו למערכת החינוך ולקופות החולים.

Press/Media

Description

​"ההנחיות התזונתיות הלאומיות הושקו במפגש מרשים עם החוקרים המובילים בעולם בתחום התזונה", אומרת פרופ' רונית אנדוולט הת​​זונאית הראשית במשרד הבריאות. "החידוש העיקרי בהמלצות משרד הבריאות הוא בהתייחסות הכוללת של התזונה לבריאות האדם ולבריאות הסביבה. התזונה מבוססת בעיקר על מזון מהצומח עם מעט מזון מהחי תוך מתן דגש לדפוסי האכילה התמקדות במזון השלם, הגולמי ולא האולטרה-מעובד. אכילה חברתית, שוויונית, במחיר שווה לכל כיס, בישול ביתי ככל האפשר, תוך שמירה על הבריאות והקיימות".​

בין ההמלצות: צריכת ירקות, פירות ודגנים מלאים כבסיס לכל ארוחה; צריכת עוף, דגים וביצים מספר פעמים בשבוע, מנת בשר בקר של 300 גרם בשבוע לכל היותר, הימנעות מסוכר ומזון מעובד.

פרופ' אנדוולט ציינה עוד, "כיום, בניגוד לעבר, אנחנו חושבים על תזונה בצורה רחבה יותר ועל השפעותיה על מחלות, הסביבה ועל התנהגות האנושית". אם אנחנו רוצים ליצור המשכיות לכדור הארץ, עלינו לחשוב גם על התזונה שאנו צורכים ואופן השימוש בה. מזונות מעובדים פוגעים בקיימות, לא רק בשל האוכל עצמו אלא גם בשל הסביבה המייצרת אותו –האריזות, כל תהליך הייצור פוגע בקיימות".

האירוע התקיים במסגרת  Colors of Nutrition in Israel, כנס בין-לאומי ייחודי בן שבוע, שנועד לחשוף את  החדשנות ​הישראלית במדעי התזונה, המזון ומדיניות הבריאות לכמה ממומחי התזונה המובילים בעולם המשפיעים על מדיניות בריאות הציבור בארצות הברית, אירופה והמזרח הרחוק.

יוזמת הכנס היא פרופ' איריס שי מהפקולטה למדעי הבריאות, חוקרת תזונה ומחלות כרוניות מובילה וחברת וועדת האסדרה לקידום תזונה בריאה בישראל. לדבריה, "ישראל היא סטרט-אפ ניישן גם בתחום החדשנות והיצירתיות במחקרי תזונה ומזון פורצי דרך, בחקלאות מתקדמת וקיימות והיא יכולה להוות מודל במדיניות בריאות אקטיבית בתחום הרגולציה והשיח עם תעשיית המזון בשנים האחרונות"

Subject

במהלך הערב התקיימה הרצאה מרכזית של פרופ' וולטר ווילט שכיהן כראש המחלקה לתזונה בבית הספר לבריאות הציבור בהרוואד. פרופ' ווילט סקר בין היתר מחקרים שהתפרסמו בעיתונים המובילים בעולם לגבי תמותה ותחלואה הנובעים מצריכת בשר אדום, מזון מעובד, מוצרי חלב, ומשקאות ממותקים.

Period3 Apr 2019

Media contributions

1

Media contributions

  • Titleהנחיות התזונה הלאומיות, במסגרת פאנל מומחי תזונה בין-לאומי, ביוזמת אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, שהתקיים במוזיאון ישראל בירושלים
    Degree of recognitionInternational
    Media name/outletBGU PRESS
    Media typeOther
    Country/TerritoryIsrael
    Date3/04/19
    URLhttps://in.bgu.ac.il/fohs/pages/news/colorsofnutrition.aspx
    PersonsIris Shai