תזונה ואריכות ימים – ההשפעה של צמצום קלורי מבוקר, ד"ר דנית שחר

Press/Media

Description

לפני 50 שנה פורסם תיאורו המרתק של McCay, אשר הבחין כי תזונה דלת קלוריות, אך מבוקרת מבחינת מרכיבי המזון, גרמה לשיפור משמעותי באורך החיים של מכרסמים. למרות הקושי לקשר בין הצלחה בקרב מכרסמים ליישום בבני אדם נראה שכיוון טיפולי זה, שהוכח בהפחתת תחלואה כרונית בבני-אדם, יראה תוצאות חיוביות גם לגבי אריכות ימים. התוצאות של צמצום קלורי מבוקר בבע"ח הן עקביות וכולן מראות על שיפור באורך החיים. לפיכך משמש מודל זה לחקירה של תהליכי הזדקנות בכלל. מחקרים רבים עדיין מנסים למצוא הסבר משכנע ולהבין את מנגנוני ההשפעה של תפריט דל-קלוריות מבוקר על אריכות ימים. האם תהליכי חימצון או המערכת הנוירואנדוקרינית הם המתווכים?

Period1 Jun 2005

Media contributions

1

Media contributions

  • Titleתזונה ואריכות ימים – ההשפעה של צמצום קלורי מבוקר, ד"ר דנית שחר
    Degree of recognitionNational
    Media name/outletגיליון 14 – תזונה וזיקנה, ינו' 05
    Media typePrint
    Duration/Length/Size3 page
    Country/TerritoryIsrael
    Date1/06/05
    Descriptionלפני 50 שנה פורסם תיאורו המרתק של McCay, אשר הבחין כי תזונה דלת קלוריות, אך מבוקרת מבחינת מרכיבי המזון, גרמה לשיפור משמעותי באורך החיים של מכרסמים. למרות הקושי לקשר בין הצלחה בקרב מכרסמים ליישום בבני אדם נראה שכיוון טיפולי זה, שהוכח בהפחתת תחלואה כרונית בבני-אדם, יראה תוצאות חיוביות גם לגבי אריכות ימים. התוצאות של צמצום קלורי מבוקר בבע"ח הן עקביות וכולן מראות על שיפור באורך החיים. לפיכך משמש מודל זה לחקירה של תהליכי הזדקנות בכלל. מחקרים רבים עדיין מנסים למצוא הסבר משכנע ולהבין את מנגנוני ההשפעה של תפריט דל-קלוריות מבוקר על אריכות ימים. האם תהליכי חימצון או המערכת הנוירואנדוקרינית הם המתווכים?
    Producer/Authorמכון תנובה למחקר - גליון 14 תזונה וזיקנה
    URLhttps://www.tnuva.co.il/Child_Nutrition/%D7%9E%D7%9B%D7%95%D7%9F-%D7%AA%D7%A0%D7%95%D7%91%D7%94-%D7%9C%D7%9E%D7%97%D7%A7%D7%A8/review/%D7%92%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%95%D7%9F-14-%D7%AA%D7%96%D7%95%D7%A0%D7%94-%D7%95%D7%96%D7%99%D7%A7%D7%A0%D7%94/%D7%AA%D7%96%D7%95%D7%A0%D7%94-%D7%95%D7%90%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%AA-%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%9D-#p_scroll
    PersonsDanit Rivka Shahar

Keywords

  • elderly food