Media contributions
1Media contributions
Title תיאבון בגיל השלישי כמנבא תחלואה ותמותה Degree of recognition National Media name/outlet כתב העת הישראלי לתזונה קלינית Media type Print Duration/Length/Size 2 PAGE Country/Territory Israel Date 1/01/09 Description הערכת תיאבון כמעט בכל גיל נעשית ע"י קביעה סובייקטיבית של המוערך לשאלות לגבי רמת התיאבון שלו או לחילופין ע"י שאלות לגבי שינוי ברמת התיאבון שלו ביחס לתקופה מוקדמת יותר. בגיל המבוגר נמצא ששתי השאלות מנבאות בצורה מובהקת הן צריכה תזונתית וירידה במשקל והן קשר למצבו הבריאותי והתפקודי של המטופל. לעומת זאת, בגיל הצעיר הקשר הוא מורכב הרבה יותר ואינו משקף בהכרח ירידה במצב התזונתי או הבריאותי. במחקר המתבסס על נתונים ממחקר
CBA htlaeH ((Health And Body Composition, מחקר מעקב בקרב יותר מ-3,000 קשישים בארה"ב, נמצא כי תיאבון ירוד קשור בירידה במצב הבריאותי וכן בעלייה בציטוקינים פרו-דלקתיים. בהמשך אף נראה קשר בין רמת התיאבון המדווחת ובין תמותה במהלך 9 שנות מעקב. במאמר זה אתאר חלק מממצאים אלו בארץ ובעולם ואבסס המלצות ספציפיות לרופא המשפחה בהקשר זה.URL www.medmedia.co.il/publications/ArticleDetails.aspx?artid=2235&sheetid=160 Persons Danit Rivka Shahar
Keywords
- elderly
- FOOD