Description

בקרת סוכר בדם נמצאה כגורם מפתח בהאטת הזדקנות המוח לעומת הגיל הביולוגי, כפי שעולה מתוצאות מחקר בינלאומי חדש בהובלת אוניברסיטת בן-גוריון בנגב. הניסוי כלל 300 משתתפים באחד מניסוייMRI  מוח הארוכים והגדולים בעולם. ממצאי המחקר פורסמו עתה בכתב העת The American Journal of Clinical Nutrition.

Subject

ניוון מוח הקשור לגיל, אובדן הדרגתי של נוירונים והתכווצות רקמת המוח, הם חלק טבעי מהליך ההזדקנות. תהליך זה יכול להוביל לירידה קוגניטיבית ולבעיות נוירולוגיות אחרות. למרות שלא ניתן למנוע הזדקנות, מחקר בינלאומי שנערך על ידי הדוקטורנטית דפנה פכטר ובהובלת פרופ' איריס שי, מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב, בשיתוף צוותים בינלאומיים של מומחי מוח, בחן התערבות תזונתית במשך 18 חודשים ואת אופן השפעתה על בריאות המוח

Period4 Nov 2024

Media contributions

1

Media contributions

  • Titleבקרת הסוכר בגוף האדם- מרכיב דרמטי בהאטת הזדקנות המוח בעזרת תזונה
    Degree of recognitionLocal
    Media name/outletBGU PRESS
    Media typeWeb
    Duration/Length/Size1 PAGE
    Country/TerritoryIsrael
    Date4/11/24
    Producer/AuthorBGU PRESS
    URLhttps://in.bgu.ac.il/fohs/pages/news/brain_aging.aspx
    PersonsIris Shai, Galia Avidan, Ilan Shelef, Gal Tsaban