Description

מחקר חדש של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב וחוקרים מסורוקה ומשיבא מצא כי לצמח מנקאי השפעה משמעותית על הורדת רמות הסוכר בדם בקרב חולי סוכרת סוג 2. פרופ' אמיר תירוש, מעורכי המחקר: "הרבה מאוד מהתחלואה המודרנית מקורה בתזונה לקויה, או לפחות היא תורמת משמעותית לתהליך התפתחות המחלות, ולכן משם אנחנו מצפים שיגיעו גם הפתרונות"

Subject

ניסוי קליני שנערך בקרב מטופלים עם סוכרת במרכז הרפואי שיבא תל השומר ובאוניברסיטת בן גוריון בנגב, מצא כי צריכה של צמח המים מנקאי (Mankai) לאחר ארוחה הפחיתה באופן דרמטי את רמות הסוכר באופן המקביל להשפעה של תרופה. ממצאי המחקר המבטיח, אשר נערך על ידי פרופ' אמיר תירוש וצוות יחידת המחקר מהמכון האנדוקריני בשיבא, ד"ר גל צבאן מבית החולים סורוקה, בשיתוף פרופ' איריס שי מהפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן- גוריון בנגב, פורסמו בכתב העת Diabetes ,Obesity and Metaboblism, והן מספקות הוכחה נוספת להשפעתה המיטיבה של תזונה מן הצומח על בריאות האדם.

Period19 Aug 2024

Media contributions

1

Media contributions

  • Titleמחקר: צריכת הצמח מנקאי לאחר ארוחה מורידה דרמטית את רמות הסוכר
    Degree of recognitionNational
    Media name/outletynet בריאות
    Media typeWeb
    Duration/Length/Size1 page
    Country/TerritoryIsrael
    Date19/08/24
    Producer/Authorאיתי גפן
    URLhttps://www.ynet.co.il/health/article/h1ueqvkjr
    PersonsIris Shai, Amir Tirosh, Gal Tsaban