מחקר חדש של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב וחוקרים מסורוקה ומשיבא מצא כי לצמח מנקאי השפעה משמעותית על הורדת רמות הסוכר בדם בקרב חולי סוכרת סוג 2. פרופ' אמיר תירוש, מעורכי המחקר: "הרבה מאוד מהתחלואה המודרנית מקורה בתזונה לקויה, או לפחות היא תורמת משמעותית לתהליך התפתחות המחלות, ולכן משם אנחנו מצפים שיגיעו גם הפתרונות"
ניסוי קליני שנערך בקרב מטופלים עם סוכרת במרכז הרפואי שיבא תל השומר ובאוניברסיטת בן גוריון בנגב, מצא כי צריכה של צמח המים מנקאי (Mankai) לאחר ארוחה הפחיתה באופן דרמטי את רמות הסוכר באופן המקביל להשפעה של תרופה. ממצאי המחקר המבטיח, אשר נערך על ידי פרופ' אמיר תירוש וצוות יחידת המחקר מהמכון האנדוקריני בשיבא, ד"ר גל צבאן מבית החולים סורוקה, בשיתוף פרופ' איריס שי מהפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן- גוריון בנגב, פורסמו בכתב העת Diabetes ,Obesity and Metaboblism, והן מספקות הוכחה נוספת להשפעתה המיטיבה של תזונה מן הצומח על בריאות האדם.