בקרת סוכר בדם נמצאה כגורם מפתח בהאטת הזדקנות המוח לעומת הגיל הביולוגי, כפי שעולה מתוצאות מחקר בינלאומי חדש בהובלת אוניברסיטת בן-גוריון בנגב. הניסוי כלל 300 משתתפים באחד מניסויי MRI מוח הארוכים והגדולים בעולם. ממצאי המחקר פורסמו עתה בכתב העת The American Journal of Clinical Nutrition.
בקרת סוכר בדם נמצאה כגורם מפתח בהאטת הזדקנות המוח לעומת הגיל הביולוגי, כפי שעולה מתוצאות מחקר בינלאומי חדש בהובלת אוניברסיטת בן-גוריון בנגב. הניסוי כלל 300 משתתפים באחד מניסויי MRI מוח הארוכים והגדולים בעולם. ממצאי המחקר פורסמו עתה בכתב העת The American Journal of Clinical Nutrition.
ניוון מוח הקשור לגיל, אובדן הדרגתי של נוירונים והתכווצות רקמת המוח, הם חלק טבעי מהליך ההזדקנות. תהליך זה יכול להוביל לירידה קוגניטיבית ולבעיות נוירולוגיות אחרות. למרות שלא ניתן למנוע הזדקנות, מחקר בינלאומי שנערך על ידי הדוקטורנטית דפנה פכטר ובהובלת פרופ' איריס שי, מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב, בשיתוף צוותים בינלאומיים של מומחי מוח, בחן התערבות תזונתית במשך 18 חודשים ואת אופן השפעתה על בריאות המוח.