ייעול תהליכי עבודה וחיסכון בידיים עובדות בשלב הדילול בכרמי ענבים למאכל - תוצאות ראשונות

אביטל בכר, אמיר שפירא

Research output: Contribution to journalArticle

Abstract

ברחבי מדינת ישראל מגדלים ענבי מאכל בהיקף שטח של כ-40,000 דונם המניבים כ-80,000 טון ייבול בשנה, מהם כ-7,000 טון לייצוא. הפדיון בענף זה הוא כ-75,000,000$ המהווה כ-2% מהייצור החקלאי של מדינת ישראל. ענף ענבי המאכל מהווה 9% מיבול המטעים לא כולל הדרים ובשנים האחרונות ניטעים כ-2,000 דונם נוספים כל שנה. גידול ענבים למאכל הינו עתיר ידיים עובדות וצורך כ-30 עד 35 ימי עבודה לדונם בשלבי ההבשלה בכרם למעט פעולות הריסוס כל השלבים הינם ידניים לחלוטין. בוצע חקר שיטות וחקר עבודה של תהליך דילול האשכולות במשקי ענבי מאכל המאפיינים את משקי הענבים באזור לכיש. נבדקו חלופות שונות לתהליך זה ופותחו אבי טיפוס לאמצעי עזר מיכניים לדילול אשכולות שנבחנו בניסויים בכרם ובוצע ניסוי תרמי לדילול אשכולות. (מתוך המאמר)
Original languageHebrew
Pages (from-to)32-39
Number of pages8
Journalניר ותלם
Volume45
StatePublished - May 2013

Cite this