מהי דמוקרטיה של מזון וכיצד היא מתייחסת לשיח על המזון, סביבה וקיימות בישראל?

Translated title of the contribution: What is Food Democracy? : Food, Environment and Sustainability in Israel

Rafi Grosglik, Alon Shepon

Research output: Contribution to journalArticle

Abstract

”דמוקרטיה של מזון“ הוא מושג הקורא להטמעת דמוקרטיה וכל
המשתמע ממנה בתחומי ייצור המזון ואספקתו. המושג מתאר
מגמה המבקשת להסיט את מרכזי השליטה )והרווחים( במערכות
המזון הנוכחיות מידיהם של קומץ תאגידי המזון העולמיים
ולהעבירם לידיהם של כלל השותפים במערכות המזון, ובעיקר,
לידיו של הציבור. המושג ”דמוקרטיה של מזון“ אף עוסק במיגור
אי-השוויון בנגישות למוצרי מזון בריאים, הוגנים וסביבתיים,
ובמימוש הזכות לאספקה נאותה של מזון בטוח, מזין ובר-קיימא
Translated title of the contributionWhat is Food Democracy? : Food, Environment and Sustainability in Israel
Original languageHebrew
Pages (from-to)21
Number of pages26
Journalהנהגת בריאות - כתב עת להיבטים בבריאות קהילתית
StatePublished - 2017
Externally publishedYes

Fingerprint

Dive into the research topics of 'What is Food Democracy? : Food, Environment and Sustainability in Israel'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this