Abstract
”דמוקרטיה של מזון“ הוא מושג הקורא להטמעת דמוקרטיה וכל
המשתמע ממנה בתחומי ייצור המזון ואספקתו. המושג מתאר
מגמה המבקשת להסיט את מרכזי השליטה )והרווחים( במערכות
המזון הנוכחיות מידיהם של קומץ תאגידי המזון העולמיים
ולהעבירם לידיהם של כלל השותפים במערכות המזון, ובעיקר,
לידיו של הציבור. המושג ”דמוקרטיה של מזון“ אף עוסק במיגור
אי-השוויון בנגישות למוצרי מזון בריאים, הוגנים וסביבתיים,
ובמימוש הזכות לאספקה נאותה של מזון בטוח, מזין ובר-קיימא
המשתמע ממנה בתחומי ייצור המזון ואספקתו. המושג מתאר
מגמה המבקשת להסיט את מרכזי השליטה )והרווחים( במערכות
המזון הנוכחיות מידיהם של קומץ תאגידי המזון העולמיים
ולהעבירם לידיהם של כלל השותפים במערכות המזון, ובעיקר,
לידיו של הציבור. המושג ”דמוקרטיה של מזון“ אף עוסק במיגור
אי-השוויון בנגישות למוצרי מזון בריאים, הוגנים וסביבתיים,
ובמימוש הזכות לאספקה נאותה של מזון בטוח, מזין ובר-קיימא
Translated title of the contribution | What is Food Democracy? : Food, Environment and Sustainability in Israel |
---|---|
Original language | Hebrew |
Pages (from-to) | 21 |
Number of pages | 26 |
Journal | הנהגת בריאות - כתב עת להיבטים בבריאות קהילתית |
State | Published - 2017 |
Externally published | Yes |