צריכת המזון והמצב התזונתי של קשישים המטפלים בבני משפחה מאושפזים

יעל כץ, מיכל מאירסון, עדי דובדבני, יוליה חייקין, הלל ורדי, דנית שחר

Research output: Contribution to journalArticlepeer-review

Abstract

קשישים המטפלים בבן משפחתם המאושפז בבית חולים גריאטרי או במוסד לטיפול ארוך טווח צורכים, בהשוואה ללא מטפלים, תפריט המבוסס על מזון שאינו דורש הכנה מוקדמת או בישול, ואשר כולל מוצרי מזון זולים. ניכרת העדפה של מזון עם ערך תזונתי נמוך, גם מהבחינה הכמותית וגם מהבחינה האיכותית. המצב התזונתי של הקשישים המטפלים מידרדר במהלך הטיפול. אפשר לראות ירידה בצריכת האנרגיה כתלויה בזמן הטיפול וכן דיווחים על רמה נמוכה של תיאבון וירידה במשקל. גורמי סיכון הקשורים לשחיקה ולעומס משפיעים על המצב הנפשי, על הירידה התפקודית ועל הירידה במצב התזונתי. (מתוך המאמר). שיטת המחקר: מחקר מעקב רטרוספקטיבי
Original languageHebrew
Pages (from-to)63-80
Number of pages18
Journalגרונטולוגיה וגריאטריה: כתב-עת בנושאי הזיקנה
Volume39
Issue number4
StatePublished - 2012

Cite this