TY - JOUR
T1 - צריכת המזון והמצב התזונתי של קשישים המטפלים בבני משפחה מאושפזים
AU - כץ, יעל
AU - מאירסון, מיכל
AU - דובדבני, עדי
AU - חייקין, יוליה
AU - ורדי, הלל
AU - שחר, דנית
PY - 2012
Y1 - 2012
N2 - קשישים המטפלים בבן משפחתם המאושפז בבית חולים גריאטרי או במוסד לטיפול ארוך טווח צורכים, בהשוואה ללא מטפלים, תפריט המבוסס על מזון שאינו דורש הכנה מוקדמת או בישול, ואשר כולל מוצרי מזון זולים. ניכרת העדפה של מזון עם ערך תזונתי נמוך, גם מהבחינה הכמותית וגם מהבחינה האיכותית. המצב התזונתי של הקשישים המטפלים מידרדר במהלך הטיפול. אפשר לראות ירידה בצריכת האנרגיה כתלויה בזמן הטיפול וכן דיווחים על רמה נמוכה של תיאבון וירידה במשקל. גורמי סיכון הקשורים לשחיקה ולעומס משפיעים על המצב הנפשי, על הירידה התפקודית ועל הירידה במצב התזונתי. (מתוך המאמר). שיטת המחקר: מחקר מעקב רטרוספקטיבי
AB - קשישים המטפלים בבן משפחתם המאושפז בבית חולים גריאטרי או במוסד לטיפול ארוך טווח צורכים, בהשוואה ללא מטפלים, תפריט המבוסס על מזון שאינו דורש הכנה מוקדמת או בישול, ואשר כולל מוצרי מזון זולים. ניכרת העדפה של מזון עם ערך תזונתי נמוך, גם מהבחינה הכמותית וגם מהבחינה האיכותית. המצב התזונתי של הקשישים המטפלים מידרדר במהלך הטיפול. אפשר לראות ירידה בצריכת האנרגיה כתלויה בזמן הטיפול וכן דיווחים על רמה נמוכה של תיאבון וירידה במשקל. גורמי סיכון הקשורים לשחיקה ולעומס משפיעים על המצב הנפשי, על הירידה התפקודית ועל הירידה במצב התזונתי. (מתוך המאמר). שיטת המחקר: מחקר מעקב רטרוספקטיבי
UR - https://uli.nli.org.il/discovery/search?vid=972NNL_ULI_C:MAIN&query=lds05,contains,000380284
M3 - מאמר
SN - 0334-2360
VL - 39
SP - 63
EP - 80
JO - גרונטולוגיה וגריאטריה: כתב-עת בנושאי הזיקנה
JF - גרונטולוגיה וגריאטריה: כתב-עת בנושאי הזיקנה
IS - 4
ER -