Abstract
לפני 50 שנה פורסם תיאורו המרתק של MCCAY, אשר הבחין כי תזונה דלת קלוריות, אך מבוקרת מבחינת מרכיבי המזון, גרמה לשיפור משמעותי באורך החיים של מכרסמים. למרות הקושי לקשר בין הצלחה בקרב מכרסמים ליישום בבני אדם, נראה שכיוון טיפולי זה, שהוכח בהפחתת תחלואה כרונית בבני-אדם, יראה תוצאות חיוביות גם לגבי אריכות ימים. התוצאות של צמצום קלורי מבוקר בבע"ח הן עקביות וכולן מראות על שיפור באורך החיים, ולפיכך משמש מודל זה לחקירה של תהליכי הזדקנות בכלל. מחקרים רבים עדיין מנסים למצוא הסבר משכנע ולהבין את מנגנוני ההשפעה של תפריט דל-קלוריות מבוקר על אריכות ימים. האם תהליכי חימצון או המערכת הנוירואנדוקרינית הם המתווכים?
Original language | Hebrew |
---|---|
Pages (from-to) | 12-15 |
Number of pages | 4 |
Journal | מגזין מכון תנובה למחקר |
Volume | 14 |
State | Published - 2005 |