TY - JOUR
T1 - תזונה וזיקנה בריאה בגיל השלישי - האם יש אור בקצה המנהרה?
AU - שחר, דנית
PY - 2017/1
Y1 - 2017/1
N2 - בסקירה זו מחברת המאמר נוגעת בקצרה בקשר בין תזונה לבין זיקנה מוצלחת, המתבטאת בתפקודים השונים, במערכים תצפיתיים והתערבותיים. תזונה בעלת איכות ירודה קשורה בירידה בתפקוד. השפעה זו שונה בין אנשים על בסיס גנטי, הרכב מיקרוביוטה, והבדלים בחשיפות סביבתיות. לפיתוח ולשיפור אסטרטגיות התערבויות תזונתיות קיימות ברמה כללית או בהתאמה אישית, יש פוטנציאל לשפר או לשמר את התיפקודים השונים, וכך להוסיף שנות זיקנה מוצלחת. (מתוך המאמר)
AB - בסקירה זו מחברת המאמר נוגעת בקצרה בקשר בין תזונה לבין זיקנה מוצלחת, המתבטאת בתפקודים השונים, במערכים תצפיתיים והתערבותיים. תזונה בעלת איכות ירודה קשורה בירידה בתפקוד. השפעה זו שונה בין אנשים על בסיס גנטי, הרכב מיקרוביוטה, והבדלים בחשיפות סביבתיות. לפיתוח ולשיפור אסטרטגיות התערבויות תזונתיות קיימות ברמה כללית או בהתאמה אישית, יש פוטנציאל לשפר או לשמר את התיפקודים השונים, וכך להוסיף שנות זיקנה מוצלחת. (מתוך המאמר)
UR - https://uli.nli.org.il/discovery/search?vid=972NNL_ULI_C:MAIN&query=lds05,contains,001086626
M3 - מאמר
VL - 50
SP - 26
EP - 27
JO - מגזין מכון תנובה למחקר
JF - מגזין מכון תנובה למחקר
ER -