תזונה וזיקנה בריאה בגיל השלישי - האם יש אור בקצה המנהרה?

Research output: Contribution to journalArticle

Abstract

בסקירה זו מחברת המאמר נוגעת בקצרה בקשר בין תזונה לבין זיקנה מוצלחת, המתבטאת בתפקודים השונים, במערכים תצפיתיים והתערבותיים. תזונה בעלת איכות ירודה קשורה בירידה בתפקוד. השפעה זו שונה בין אנשים על בסיס גנטי, הרכב מיקרוביוטה, והבדלים בחשיפות סביבתיות. לפיתוח ולשיפור אסטרטגיות התערבויות תזונתיות קיימות ברמה כללית או בהתאמה אישית, יש פוטנציאל לשפר או לשמר את התיפקודים השונים, וכך להוסיף שנות זיקנה מוצלחת. (מתוך המאמר)
Original languageHebrew
Pages (from-to)26-27
Number of pages2
Journalמגזין מכון תנובה למחקר
Volume50
StatePublished - Jan 2017

Cite this