תיאבון בגיל השלישי כמנבא תחלואה ותמותות

Research output: Contribution to journalArticle

Abstract

הערכת תיאבון נעשית כמעט בכל גיל על ידי קביעה סובייקטיבית של המוערך לשאלות לגבי רמת התיאבון שלו, או לחילופין על ידי שאלות לגבי שינוי ברמת התיאבון שלו ביחס לתקופה מוקדמת יותר. בגיל המבוגר נמצא ששתי השאלות מנבאות בצורה מובהקת הן צריכה תזונתית וירידה במשקל והן קשר למצבו הבריאותי והתפקודי של המטופל. לעומת זאת בגיל הצעיר הקשר הרבה יותר מורכב ואינו משקף בהכרח ירידה במצב התזונתי או הבריאותי. במחקר המתבסס על נתונים ממחקר Health ABC, מחקר מעקב בקרב מעל 3000 קשישים בארה"ב, נמצא כי תיאבון ירוד קשור בירידה במצב הבריאותי וכן בעלייה בציטוקינים פרו-דלקתיים. בהמשך אף נראה קשר בין רמת התיאבון המדווחת ובין תמותה במהלך 9 שנות מעקב. במאמר זה אתאר חלק מממצאים אלו בארץ ובעולם ואבסס המלצות ספציפיות לרופא המשפחה בהקשר זה. [מתוך המאמר]
Original languageHebrew
Pages (from-to)30-31
Number of pages2
Journalכתב העת הישראלי לרפואת המשפחה
Volume145
StatePublished - 2009

Cite this